ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΡΟΚΥΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΕΣΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ (ΜΕ ΑΣΥΛΙΑ ΚΙΟΛΑΣ) ΝΑ ΙΔΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΕ, ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ Ε.ΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ. 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ε.ΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ Ή ΔΟΓΜΑ Ή ΑΛΛΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΙΔΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ - ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΟΥΣΙΑ - ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ, ΑΦΑΝΙΣΜΟ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ.
ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ Ή ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ, ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ,  ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΟΥ, ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΣΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ BISKOTTO.GR
Σε πραγματική απόγνωση οι παραγωγοί στον Πλάτανο και τα Φαλάσαρνα Κισάμου, πετούν στα αιγοπρόβατα καθημερινά, περισσότερους από 50 τόνους ντομάτας. Όπως αφοπλιστικά λένε, «μπαίνουν μέσα» περισσότερο από 2000€/στρέμμα παραγωγής.
Στην τσέπη τους καταλήγουν μόλις 0,17 €/κιλό, όταν το κόστος παραμένει περίπου στα 0,50 € ανά κιλό ντομάτας.
Όσες ποσότητες μάλιστα, δεν πετούν σε «χωματερές» για τροφή των αιγοπροβάτων, τις πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές.
Πρόκειται για ογκώδεις παραγωγές, που μέχρι χθες κατέληγαν στις μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, τις λαϊκές αγορές, τα μανάβικα, αλλά και αρκετούς ενδιαφερόμενους αγοραστές από χώρες των Βαλκανίων.
Πλέον οι έμποροι δεν πλησιάζουν καν στα συσκευαστήρια των Φαλασάρνων, για να φορτώσουν και να μεταπωλήσουν ντομάτα.
Σε συνδυασμό μάλιστα με την καταστροφική ελαιοκομική περίοδο και τις πιέσεις που δέχεται ο πρωτογενής τομέας και η τοπική οικονομία, ο προβληματισμός είναι έντονος και πλέον οι άνθρωποι αυτοί ζητούν την στήριξη της πολιτείας με άμεση οικονομική βοήθεια, φοροελαφρύνσεις ή και απαλλαγές, προκειμένου απλά να επιβιώσουν και όχι για να σώσουν την ήδη χαμένη παραγωγική τους χρόνια.
Ουδείς λόγος για τον κόπο τους που πήγε «στράφι» και την καθημερινή τους αγωνία για το πως θα πληρωθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις.
Ο κ. Μιχάλης Δεικτάκης, γεωπόνος – παραγωγός και στέλεχος του συσκευαστηρίου των Φαλασάρνων, δίνει απογοητευτικά στοιχεία στο biskotto.gr, υπογραμμίζει ότι η χρονιά χάθηκε και περιγράφει με αριθμούς το μέγεθος της καταστροφής.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BISKOTTO.GR