ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ.....ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


 

Σε περιπέτεια… έχει βάλει το κρητικό ελαιόλαδο ένσταση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) ο οποίος αντιδρά στην απόφαση αποκλειστικής τυποποίησής του στην Κρήτη!

Η αποκλειστική τυποποίηση του κρητικού ελαιολάδου στο νησί, προβλέπεται στην απόφαση χαρακτηρισμού του ελαιολάδου της Κρήτης ως Προϊόν Γεωγραφικής Ενδειξης (ΠΓΕ) που εγκρίθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η ένσταση του ΣΕΒΙΤΕΛ έχει προκαλέσει την αντίδραση των αγροτικών – συνεταιριστικών και ελαιοκομικών φορέων της Κρήτης.
Μάλιστα, καταθέτοντας χθες την προσωπική του άποψη, απαντώντας σε ερώτηση των “Χ.ν.”, ο επιστημονικός συνεργάτης του ΣΕΔΗΚ, Νίκος Μιχελάκης, ανέφερε ότι «το υπουργείο το οποίο είναι ο αποδέκτης της ένστασης του ΣΕΒΙΤΕΛ δεν πρέπει να την κάνει αποδέκτη» και εξήγησε:
«Ο ΣΕΒΙΤΕΛ δεν έχει δίκιο και αποβλέπει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων μόνο ολίγων μεγάλων βιομηχανιών ελαιολάδου. Στην Κρήτη αυτή τη στιγμή υπάρχει πλεονασμός τυποποιητηρίων τα οποία είναι πάνω από 130 και μπορούν άριστα να τυποποιούν το ελαιόλαδο που παράγεται στο νησί. Η μεταφορά του ελαιολάδου και τυποποίησή του εκτός Κρήτης πάντοτε ενέχει κινδύνους παράτυπων ενεργειών και επομένως σφετερισμού του ονόματος της Κρήτης από άλλες βιομηχανικές ελαιολάδου που βρίσκονται εκτός νησιού. Επίσης, αν αυτό συμβεί είναι πλήγμα για την αγροτική οικονομία και τις 130 τυποποιητικές επιχειρήσεις του νησιού».

ΠΗΓΗ: https://www.haniotika-nea.gr/peripeteia-gia-to-kritiko-elaiolado/

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΡΟΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΝΑΙΡΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ Ή ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ "ΚΑΠΟΙΟΣ" ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΙΔΙΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΞΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ "ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ Ή ΣΤΗΡΙΞΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗΣ!

ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΙ ΑΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ Ε.ΣΥ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!


 




ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ








  

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (ΕΝΑΝΤΙ ΑΓΡ. ΣΥΝ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ)

📞6947150358 – 6945027066     📧 e.sy.kissamou@gmail.com


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

➤  WEB: www.e-sy.gr/kisamos  


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ: