ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΡΕΝΟ ΧΑΝΙΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ


 ΤΟ… ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΟ “όνειρο” (αίτημα-σχέδιο) για τη δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου στην Κρήτη, που θα συνδέσει ταχύτερα τις περιοχές Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, επανέρχεται συχνά στο προσκήνιο. Τώρα ξαναμπαίνει δυναμικά στην επικαιρότητα, όντας ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στο προηγούμενο συνέδριο των απόδημων Κρητών.

ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ οι πληροφορίες μας, ένα πρώτο βήμα για τη δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής στην Κρήτη ετοιμάζεται να κάνει η Περιφέρεια Κρήτης: σχεδιάζει να προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας -με προκαταρκτική χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής- και σε λειτουργική μελέτη του κρητικού σιδηροδρόμου. Από την πλευρά του ο ΟΣΕ δηλώνει, πάντα κατά τις πληροφορίες, πρόθυμος να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή.

ΣΙΓΟΥΡΑ η πραγματοποίηση ενός παλιού ονείρου, θα είχε πολλά να προσφέρει: τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και στον τουρισμό του νησιού. Πολλοί είναι οι εραστές του τρένου και η Κρήτη έχει πανέμορφα και ποικίλα τοπία να προσφέρει στον ταξιδιώτη. Μάλιστα οι ειδικοί εκτιμούν ότι μια τέτοια επένδυση -τρένο Κρήτης- θα είναι λιγότερο δαπανηρή από αυτή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου! Σε ό,τι δε αφορά τα κεφάλαια -όπως αναφέρεται- αυτά μπορούν να εξασφαλιστούν από κονδύλια της Ε.Ε., ή μέσω Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) κ.λπ. Λέτε να το δούμε στον… αιώνα μας;

ΠΗΓΗ: ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΩΣ "ΟΝΕΙΡΟ" ΧΑΡΑΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΤΟΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΨΟΥΣ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 49.000 ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΑΓΚΑΘΙ" ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΥΤΕ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙΑ. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

ΑΡΑ, ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΕΙΝΑΙ: ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ;;;

ΚΑΙ Η ΟΡΘΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΙΝΑΙ: ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ!! ΛΕΙΠΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ!!

ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

http://dimoi.oramaellas.gr/




ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ









  

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (ΕΝΑΝΤΙ ΑΓΡ. ΣΥΝ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ)

📞6947150358 – 6945027066     📧  e.sy.kissamou@gmail.com


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

➤  WEB: www.e-sy.gr/kisamos  


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ: