ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΡΩΜΕ ΚΡΕΑΣ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ


Τρώμε κρέας «ντοπαρισμένο» με Αντιβιοτικά – (Έρευνα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)

Σούπερ βακτηρίδια τα οποία δυνάμωσαν «τρώγοντας» αντιβιοτικά απειλούν την υγεία μας! Οι επιστήμονες ανέλυσαν 428 ακατέργαστα δείγματα ωμού κρέατος (αρνί, κατσίκι, χοιρινό, βόειο και κοτόπουλο).
Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που απομονώθηκαν εξετάστηκαν ως προς την ευαισθησία τους σε 19 κοινά αντιβιοτικά που χορηγούνται σε ανθρώπους.
Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2011 στο έγκριτο αμερικανικό επιστημονικό έντυπο Foodborne Pathogens and Disease καταδεικνύει ότι τα παραγωγικά ζώα στη χώρα μας -και όχι μόνον- «ντοπάρονται» με μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών με συνέπεια ορισμένα στελέχη βακτηρίων να έχουν γίνει ιδιαιτέρως ανθεκτικά στα συγκεκριμένα φάρμακα.

Ερευνητές του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνέλεξαν δείγματα κρέατος ή κρεατοσκευασμάτων από σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και καταστήματα πώλησης ντόπιων τροφίμων στη Βορειοδυτική Ελλάδα και βρήκαν ότι το κρέας αν δεν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να αποτελεί μια πηγή ανθεκτικών βακτηριδίων, τα οποία θα μπορούσαν να απειλήσουν, μέσω της τροφικής αλυσίδας, την υγεία μας.
Ο κίνδυνος, σύμφωνα με την επιστημονική υπεύθυνη της μελέτης αναπληρώτρια καθηγήτρια  κυρία Χρυσάνθη Παπαδοπούλου είναι να προσβληθεί ο καταναλωτής από σταφυλόκοκκο, εντεροβακτηρίδιο, σαλμονέλα ή άλλον παθογόνο μικροοργανισμό και να μην υπάρχει αντιβιοτικό για να αντιμετωπίσει τη μόλυνση, καθώς τα στελέχη των βακτηρίων έχουν γίνει πια ιδιαίτερα ανθεκτικά. 


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΖΕΙ... ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΛΥΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΤΑΛΩΣ "ΠΟΛΙΤΗΣ - ΟΠΛΙΤΗΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ.




ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΕΥΚΑΔΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


ΤΗΛ. 6942869240
E-mail: nikolaoutheodo385@gmail.com






ΤΑΛΩΣ Web TV Radio
Τηλ. 2821060494 E-mail: talos.webradio@gmail.com

 


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ







  

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (ΕΝΑΝΤΙ ΑΓΡ. ΣΥΝ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ)

📞6947150358 – 6945027066     📧 e.sy.kissamou@gmail.com


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

➤  WEB: www.e-sy.gr/kisamos  


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ: