ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Σε οικονομική ασφυξία έχουν περιέλθει μετά από δύο χρόνια χωρίς δουλειά οι 180 ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στα Χανιά που συμμετείχαν σήμερα σε πανελλαδική κινητοποίηση στον κλάδο, καταγγέλοντας ότι η Κυβέρνηση τους έχει «κλείσει την πόρτα».

 Αιτήματα

Με σχετικό του έγγραφο, το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης ζητά από τον πρωθυπουργό, τα αρμόδια Υπουργεία, τους τοπικούς βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους, τη λήψη μέτρων καθώς όπως επισημαίνει δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την εξάπλωση του κορωνοιού. «Ουσιαστικά οι επιχειρήσεις μας δεν λειτουργούν ή σε ορισμένες περιπτώσεις υπολειτουργούν και τα λεωφορεία ιδιοκτησίας των μελών της Ενώσεώς μας είναι ακινητοποιημένα», αναφέρει και τονίζει:
•Μείζον θέμα παραμένει η ρευστότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.
«Η αποζημίωση της μειωμένης πληρότητας 65% των τουριστικών λεωφορείων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 ήταν σταγόνα στον ωκεανό για τις επιχειρήσεις μας που παραμένουν ανενεργές 21 μήνες» αναφέρει και ζητά την «επείγουσαα προώθηση αποζημίωσης των τουριστικών λεωφορείων για τουλάχιστον άλλους τέσσερις μήνες».
•Τα τουριστικά γραφεία και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης δεν περιλαμβάνονται στον νέο αναπτυξιακό νόμο, παρά τις υποσχέσεις του υπουργού και του υφυπουργού Ανάπτυξης.
•Το λειτουργικό κόστος μιας τουριστικής επιχείρησης που διατηρεί γραφείο είναι μεγάλο και «με μηδενικό εισόδημα τίθεται ξεκάθαρα θέμα επιβίωσης την στιγμή που τα τουριστικά γραφεία ανήκουν στις επιχειρήσεις που δεν έλαβαν καμία αποζημίωση».
•Στις αρχές του έτους πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας με τα λεωφορεία ακινητοποιημένα.
Ο Σύλλογος αναφέρεται και σε σειρά από άλλα ζητήματα ενώ σε ό,τι αφορά τα τοπικά προβλήματα, κάνει λόγο για «κατάφωρη αδικία σε βάρος των τουριστικών γραφείων και επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων της Περιφέρειας Κρήτης με τον αποκλεισμό των περισσότερων αυτών από την επιδότηση ΕΣΠΑ που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης». Ο Σύλλογος θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει και δεύτερη φάση με ένταξη του συνόλου των επιχειρήσεων. Επίσης, υποστηρίζει ότι «θα πρέπει να σταματήσουν οι απευθείας αναθέσεις που λειτουργούν στις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων που λειτουργούν απο τις ΚΤΕΛ Α.Ε. Κρήτης σε κάθε είδους υπηρεσίες τουριστικών γραφείων ή μεταφορών επιβατών και να περάσουμε σε διαγωνισμούς που θα επιτρέπουν και τη συμμετοχή των επιχειρήσεών μας».

ΠΗΓΗ: zarpanews.gr

ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΨΥΧΟΡΡΑΓΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΦΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ; ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ Ή ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ; ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;

ΑΡΑ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΣΟΥ (ΠΟΥ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΟΥΣ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ, ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΥΣ ΚΤΛ.) ΣΕ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΜΟΝΟ Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΣΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΟΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΟΛΟΝ, ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΟΥ. 

Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΤΕΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟΤΡΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.

ΕΣΥ, ΑΔΕΛΦΕ, ΚΡΑΤΑΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΠΥΛΗ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟ ΑΔΙΚΟ, ΤΟ ΣΑΠΙΟ, ΤΟ ΜΙΑΡΟ, ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΟΥ.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΜΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΑΞΙΕΣ, ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.



ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΦΩΤΗΣ ΛΥΚΑΚΗΣ - Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ



ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ -
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ



Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ






ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ



  

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (ΕΝΑΝΤΙ ΑΓΡ. ΣΥΝ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ)

📞6947150358 – 6945027066     📧  e.sy.kissamou@gmail.com


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

➤  WEB: www.e-sy.gr/kisamos  


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ: