ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Η έλλειψη προσωπικού απειλεί να υπονομεύσει την ανάκαμψη του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι στην Κρήτη και όχι μόνο, καθώς τα χρόνια της πανδημίας, πάρα πολλοί ξενοχοϋπάλληλοι έχουν εγκαταλείψει το επάγγελμα και δεν προτίθενται να επιστρέψουν εάν οι συνθήκες δεν βελτιωθούν.

Για τα προβλήματα του κλάδου μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Χανίων, Μανώλης Μπαμιάκης, στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη.

Όπως τόνισε ο κ. Μπαμιάκης, εάν η κατάσταση δεν αναστραφεί, ο κλάδος κινδυνεύει να μείνει χωρίς προσωπικό.

Ρίχνουν «μαύρη πέτρα»

Όπως τόνισε, μέσα στην πανδημία, πάρα πολλοί «αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα γιατί δεν μπορούσαν να ζήσουν τις οικογένειές τους με 3 και 4 μήνες εργασίας καθώς και λόγω των συνθηκών εργασίας με την εντατικοποίηση που είδαμε ειδικά πέρυσι καθώς ήδη δεν υπήρχε προσωπικό, κάποιοι άνθρωποι δεν άντεξαν, έφυγαν από το επάγγελμα και φοβάμαι οτι δεν θα ξαναέρθουν.

Επίσης πάρα πολλοί συνάδελφοί μας αλλοδαποί έφυγαν από την Ελλάδα και δεν θα ξαναγυρίσουν. Την ίδια ώρα, προχωρούν νέες επενδύσεις στον χώρο του τουρισμού».

«Τα παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν από το επάγγελμα: Απλήρωτη εργασία, υπερωρίες, εργοδοτικές αυθεραισίες» ανέφερε και έφερε ένα παράδειγμα εργαζόμενου από την Καστοριά, ο οποίος δούλεψε στα Χανιά και τώρα είναι στο νοσοκομείο έχει κάνει επέμβαση και διαπίστωσε ότι δεν είναι εντάξει η κάλυψή του. Μιλάει με τον ξενοδόχο, δεν θέλει να τον καταγγείλει προσπαθούν να βρεθεί λύση».

Αυτό που ζητούν είναι αύξηση μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας:

«Η δουλειά του ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι πολύ δύσκολη. Φανταστείτε μια καμαριέρα ή έναν μάγειρα που ψήνεται κάτω στην κουζίνα, να δουλεύει μέχρι τα 67 για να πάρει σύνταξη. Μα είναι δυνατόν;

Και να κάνω και μία πρόβλεψη: Αν ο βασικός μισθός αυξηθεί, θα φύγουν κι άλλοι από το επάγγελμα γιατί θα προτιμήσουν μια σταθερή δουλειά έστω και με λιγότερα λεφτά, γιατί θα είναι για 14 μήνες και όχι για τέσσερις»

Έλλειψη σε καμαριέρες

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στις καμαριέρες. Σύμφωνα με τον κ. Μπαμιάκη, έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλές βίλες τα τελευταία χρόνια κι έτσι έχουν φύγει πάρα πολλές γυναίκες από τα ξενοδοχεία τα τελευταία χρόνια γιατί εκεί έχουν και περισσότερα χρήματα και καλύτερες συνθήκες και πιο μεγάλη σαιζόν.

Σχολή τουρισμού

Ένα πάγιο αίτημα του κλάδου είναι η ίδρυση και λειτουργία δημόσιας σχολής στα Χανιά για στελέχη τουρισμού. «Πρέπει να δοθούν κίνητρα για να μπουν και νέα παιδιά στον κλάδο.

Αύξηση μισθών

Σχετικά με τους  μισθούς ο κ. Μπαμιάκης τόνισε πως «υπάρχουν διαπραγματεύσεις και έχουν δοθεί καλύτερες μισθοδοσίες φέτος αλλά το ζητούμενο είναι να τηρούνται οι συλλογικές συμβάσεις. Πρέπει ο πλούτος να μοιραστεί, όχι να τα παίρνουμε όλα αλλά να δίνουμε και στους εργαζόμενους αν θέλουμε να λέμε οτι αυτή είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας.

Ακούω τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ελλάδος να λέει ότι θα φέρει εργαζόμενους από τρίτες χώρες. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα; Είναι δυνατόν;

Ο πελάτης που έρχεται σε ένα ξενοδοχείο, αν δεν μείνει ευχαριστημένος δεν θα ξαναέρθει. Γιατί έτσι έρχεται ο κόσμος, από στόμα σε στόμα. Το σημαντικότερο είναι οι υπηρεσίες που παρέχεις. Δεν μπορείς να λες ότι είσαι 5άστερο και οι υπηρεσίες που προσφέρεις να είναι 3 αστέρων. Θα κερδίσεις την μία χρόνια αλλά την άλλη; Θα βγάλεις τα μάτια σου μόνος σου.

Δεν μπορεί να έχεις έναν εργαζόμενο εκεί 12 ώρες και χωρίς να πληρώνεται υπερωρίες. Πώς θα σου χαμογελάσει; Τι υπηρεσίες θα προσφέρει;

Τι συνέπεια έχει αυτό; Όλοι χάνουμε. Και το προσωπικό διαλύεται και η περιοχή θα πάρει κακές κριτικές και ο ξενοδόχος θα χάσει.»

Να πάρει μέτρα η Πολιτεία

Για να λυθεί το πρόβλημα, είναι αναγκαίο να πάρει μέτρα η Πολιτεία, «να τηρηθεί η νομοθεσία, να τηρούνται οι συμβάσεις, να γίνονται έλεγχοι» τόνισε ο κ. Μπαμιάκης.

Σημειώνεται ότι ανάλογο πρόβλημα εντοπίζεται και στην Ρόδο αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: zarpanews.gr



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΑΦΙΞΕΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ" ΤΕΛΙΚΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΜΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.

Ο Κ. ΜΠΑΜΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΗΛΑΔΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΑΛΩΝΤΑΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΑΣ. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΗ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ,  ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΠΩΣ Η ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΥΓΕΙΑ, ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ, Η ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, Η ΑΛΙΕΙΑ, ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΧΕΡΣΑΙΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΕΣ), ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ, Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Κ.Α. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ Ή ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΑΡΑ, ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ; ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΗΛΙΟΣ, Η ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΛΛΟΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΑΣ (ΟΣΟ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ), ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΟΛΑ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ 100%. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΓΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΑΠΟΙΟ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ 33 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ.

https://www.aitherikigrafi.gr/33-protokolla-2-nomoi


ΑΡΑ, Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΣΑΙ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ 49.000 ΕΡΓΑ ΑΜΕΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΙΣΤΑΣ ΑΥΤΑΡΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.

ΑΡΑ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΙΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΙΤΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΕΡΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΨΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ, ΩΣΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.




Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ".

12.0 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Βρισκόμαστε σε έναν χώρο που είναι η καθέδρα των Θεών και για μας τους ανθρώπους θείο δώρο με τον Απολλώνιο Ήλιο να λάμπει εδώ. Με τον Ποσειδώνα να έχει μεγαλουργήσει με το υδάτινο στοιχείο που περιβάλλει τις τεράστιες ακτογραμμές μας. Πραγματικά όλοι οι άνθρωποι στον υπόλοιπο πλανήτη γαία, έχουν όνειρο να επισκεφτούν την Ελλάδα.
12.1. Έχουν προγραμματιστεί ιλιγγιώδεις επενδύσεις για χειμερινό και θερινό τουρισμό. 12.2. Θα δοθεί η ευκαιρία στον καθένα που θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα να το πραγματώσει. 12.3. Αυτό σημαίνει τεράστιες υποδομές, ένα τεράστιο δαιδαλώδες οδικό δίκτυο στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Ελλάδα με μεγάλους αυτοκινητόδρομους, με συνδέσεις μεταξύ τους, με παράλληλη σύνδεση αυτών με αμαξοστοιχίες υψηλών ταχυτήτων και μεγίστης ασφάλειας καθώς και με άμεση σύνδεση των ανωτέρω με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. 12.4. Όλες οι πόλεις και οι κωμοπόλεις θα εξυπηρετούνται σε όλη την έκταση τους με άμεση πρόσβαση από οικολογικούς συρμούς πόλεων. 12.5. Στη χώρα της θάλασσας θα κατασκευαστούν τεράστιες μαρίνες, υπερσύγχρονες, για να δέχονται επισκέπτες από όλο τον πλανήτη και με επανδρωμένες τις γύρω περιοχές για τις αναγκαίες υποστηρικτικές υπηρεσίες. 12.6. Θα ανοιχθούν χιλιάδες παραδείσιες τοποθεσίες για φιλοξενία των επισκεπτών σε ορεινές και σε παραθαλάσσιες περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας, πάντοτε με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον. 12.7. Αυτές οι εγκαταστάσεις θα είναι ενταγμένες απόλυτα στο φυσικό περιβάλλον ούτως ώστε θα αποτελούν πρότυπα διαβίωσης των ανθρώπων, όπως αυτόνομες κατοικίες με οργάνωση κωμόπολης ή χωριού. 12.8. Όλες οι τοποθεσίες θα έχουν την καλύτερη επισκεψιμότητα και προσβασιμότητα με τα κατάλληλα μεταφορικά μέσα, οδικά, αεροπορικά, ακτοπλοϊκά κλπ. 12.9. Θα προάγεται ο ελληνικός τρόπος διατροφής, που είναι ο καταλληλότερος και υγιεινότερος για τον άνθρωπο. 12.10. Ο κάθε επισκέπτης θα υπογράφει δήλωση δέσμευσης για την τήρηση των προϋποθέσεων και κανόνων που απαραίτητα πρέπει να τηρούνται με απόλυτη ακρίβεια καθ' όλη την διάρκεια της παραμονής του στον Ελλαδικό χώρο, όπως τον απόλυτο σεβασμό του φυσικού Ελληνικού Περιβάλλοντος, την εναρμόνιση του στους νόμους της Πολιτείας καθώς και τον απόλυτο σεβασμό των δρώμενων από τους ιθαγενής αυτόχθονες Έλληνες επί ποινής αυστηρής τιμωρίας όπως η απέλαση του με απαγόρευση την επαν' είσοδο του στην χώρα μας δια παντός. 12.11. Θα προβάλλεται η διαβίωση του ανθρώπου σε ένα φυσικό καθαρά Ελληνικό περιβάλλον. Η υψηλοτάτη ποιότητα εξυπηρέτησης και προσφοράς προϊόντων που θα παρέχονται θα είναι το κίνητρο της ανταμοιβής του παραγόμενου έργου. 12.12. Ο τουρισμός θα είναι το μέσο επίδειξης και γνωστοποίησης της ταυτότητας της χώρας μας παγκοσμίως. 12.13. Θα γίνει παγκόσμια διαφήμιση μέσω του τουρισμού ότι η Ελλάς είναι παγκόσμια πολιτική, οικονομική, πολιτιστική δύναμη.



ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:
ΦΩΤΗΣ ΛΥΚΑΚΗΣ - Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ



ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ -
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ



Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ






ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ



  

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (ΕΝΑΝΤΙ ΑΓΡ. ΣΥΝ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ)

📞6947150358 – 6945027066     📧  e.sy.kissamou@gmail.com


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

➤  WEB: www.e-sy.gr/kisamos  


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ: