ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ «ΞΕΝΙΑ» : ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ



Από το 1953 έως το 1967 υπό την εποπτεία του ΕΟΤ τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα των Κρατικών Ξενοδοχείων «Ξενία» -όπου μέσω της δημιουργίας  ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων κατά μήκος των εθνικών οδών, αρχαιολογικών χώρων ή σημείων εξαίρετου φυσικού κάλλους- στόχευε την ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή τουριστικό προορισμό.

Και ενώ σκοπός του ΕΟΤ ήταν τα ξενοδοχεία να αποτελέσουν τοπόσημο για την εκάστοτε περιοχή, αλλά και το ιδανικό σημείο αναφοράς για τους ξένους που ήθελαν να ανακαλύψουν τη χώρα, σήμερα τα πρώην εμβληματικά «Ξενία» αποτελούν ένα απόκοσμο θέαμα.

Το διήγημα της πτώσης των «Ξενία» αφηγείται η Κυρία ΜΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, υποψήφια Βουλευτής με τον Πολιτικό Φορέα ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’, στην εκπομπή ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ με τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΟΥΦΛΕΡΟ.





ΔΕΙΤΕ ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ:

Η ιστορία  των «Ξενία» αποτελεί τον «κλασικό» τρόπο με τον όποιο οι αυτόκλητοι διαχειριστές  του Ελληνικού Κράτους συμπεριφέρονται στην δημόσια περιουσία , στον πλούτο των Ελλήνων πολιτών.

Η πολιτική είναι ίδια που έχει ακολουθηθεί με όλες της δημοσιές επιχειρήσεις –να θυμηθούμε τον Αστέρα Βουλιαγμένης ,τις ιαματικές πήγες  το πρόσφατο παράδειγμα της ΔΕΗ και πολλά αλλά ακόμα- «διαίρει και βασίλευε»

ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 «ΞΕΝΙΑ» ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΕ ΔΕΚΑΤΕΙΑ ΤΟΥ 70 ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΤ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΤΑ ΑΕ ,ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Είτε μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, είτε με «όχημα» την περιφερειακή και τοπική διοίκηση,  ειτε μέσω ιδρυμάτων και ανωνύμων εταιρειών  τα «Ξενία» κατέρρευσαν και μαζί τους χάθηκαν αμέτρητα κονδύλια του ελληνικού δημόσιου.

Τις διαδικασίες ξεπουλήματος των ξενοδοχείων Ξενία  αποκαλύπτει η Κυρία ΜΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, υποψήφια Βουλευτής με τον Πολιτικό Φορέα ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’, στην εκπομπή ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ με τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ.





ΔΕΙΤΕ ΤΟ Γ' ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ:

Το πρόγραμμα των ξενοδοχείων «Ξενία» στόχευε στην ανάδειξη όχι μόνο των μνημείων της χώρας, αλλά και του φυσικού τοπίου, στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού (πλαζ, σπορ, κρουαζιέρες) και κυρίως στην τουριστική ανάπτυξη νέων περιοχών στην ηπειρωτική χώρα.

Πράγματι από τα τέλη της δεκαετίας του ΄50  που χτίζεται το πρώτο ξενία  η εικόνα της Ελλάδας μεταφέρεται σε όλη την υφήλιο. Πάρα ταύτα  από το 1989 αρχίζει η παρακμή και φτάνοντας στο 1998 έχουμε  την  οριστική εγκατάλειψη  όλου του εγχειρήματος.

ΤΙ  ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΞΕΝΙΑ;

Όλη την αλήθεια  αποκαλύπτει η Κυρία ΜΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, υποψήφια Βουλευτής με τον Πολιτικό Φορέα ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’, στην εκπομπή ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ με τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ.





ΔΕΙΤΕ ΤΟ Δ' ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ:

1950. Ο νεοσύστατος τότε ΕΟΤ ξεκινά το πρόγραμμα ανέγερσης και μελέτης ξενοδοχειακών μονάδων ΞΕΝΙΑ ήταν η στιγμή που οι έννοιες  τουρισμός, πολιτισμός και  φιλοξενία έγιναν σχεδόν ταυτόσημα με την Ελλάδα και μάλιστα για αυτό το σκοπό, δόθηκαν άδειες οικοδόμησης για τα Ξενια  στα πιο απίθανα μέρη της Ελλάδας.

Σήμερα, κι ενώ η ιστορία του τουρισμού και της εστίασης έχει γυρίσει αρκετές σελίδες, τα εν λόγω αριστουργήματα στέκουν, ως επί το πλείστον, ερειπωμένα για να θυμίζουν την Ελλάδα της διαφθοράς, της πεισματικής  άρνησης των κυβερνώντων  για πρόοδο.

Η κυρία ΜΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, υποψήφια Βουλευτής με τον Πολιτικό Φορέα ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’, ααποκαλύπτει όλη την αλήθεια για τα ξενοδοχεία Ξενία  στην εκπομπή ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ με τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΟΥΦΛΕΡΟ.


 



ΜΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

 ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’3 ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : mariamalaki2021@gmail.com - 690 7261 863



 ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ



ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ -
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ



Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ






ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ



  

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (ΕΝΑΝΤΙ ΑΓΡ. ΣΥΝ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ)

📞6947150358 – 6945027066     📧  e.sy.kissamou@gmail.com


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

➤  WEB: www.e-sy.gr/kisamos  


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ: