ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΕΝΦΙΑ: Ο ΦΟΡΟΣ ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ


 

ΕΝΦΙΑ: Ο ΦΟΡΟΣ ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ...



Μέσα σε όλα έφτασε και η ώρα να πληρωθεί έως τέλος Μαΐου η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2022… και μάλιστα με επιβαρύνσεις αγνώστου ύψους για όσους ιδιοκτήτες διαθέτουν ακίνητα σε περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες αυξήθηκαν σημαντικά, ή που εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού.

Το γνωστό χαράτσι - όπως ορθά κατονομάστηκε τους Έλληνες πολίτες λόγω της ληστρικής φύσης του - παρουσιάστηκε στην Ελλάδα των μνημονίων το 2011 ως έκτακτος φόρος για την στήριξη της εθνικής οικονομίας όπως δήλωνε τότε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου Ελευθέριος Βενιζέλος από το βήμα της ΔΕΘ.


Η κατάργηση του ενιαίου φόρου ακίνητης περιουσίας αποτέλεσε προεκλογική σημαία των κομμάτων σε όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με την ανάληψη όμως της διακυβέρνησης η προεκλογική δέσμευση έγινε αέρας

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας με Υπουργό Οικονομικών τον Γιάννη Στουρνάρα πέτυχε την τεράστια νίκη έναντι της ΤΡΟΙΚΑ μετατρέποντας το χαράτσι σε ΕΝΦΙΑ.


Επίσης το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του διαβεβαίωναν για την κατάργηση του παράλογου ΕΝΦΙΑ. Ερχόμενοι όμως στην ηγεσία και μετά  από «περήφανες διαπραγματεύσεις» ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εξοντώσει τον επαχθή φόρο.


Παρόλο αυτά, ο ΕΝΦΙΑ μπήκε ξανά στο προσκήνιο εν όψει των εθνικών εκλογών του 2019 με την Ν.Δ. να υπόσχεται τη μείωση του κατά 30%. Μια μείωση που αντισταθμίστηκε τελικά με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Έντεκα χρόνια αν και όλες οι κυβερνήσεις παλεύουν να καταργήσουν τον  έκτακτο  φόρο, που άλλαζε συνεχώς όνομα ή μορφή, αυτός  συνεχίζει να είναι παρών για να  αποδεικνύει ότι η γενική κλοπή του πληθυσμού θα συνεχίσει να υπάρχει  όσο οι κυβερνήσεις και η βουλή της Ελλάδας παραμένουν άβουλες μαριονέτες στα χέρια των δανειστών.

ΠΗΓΗ: ntrin.net


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ!

https://www.ntrin.net






ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ -
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ



Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ






ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ



  

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

📞6947150358 – 6945027066     📧  e.sy.kissamou@gmail.com


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

➤  WEB: www.e-sy.gr/kisamos  


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ: