ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Με αφοπλισμό της Ελλάδας απαντάει η Κυβέρνηση στις Τουρκικές προκλήσεις



Με αφοπλισμό της Ελλάδας απαντάει  η Κυβέρνηση στις Τουρκικές προκλήσεις



Την ώρα που συνεχόμενες  απειλές και προκλήσεις εξαπολύονται από την Τουρκία με αφορμή τα νησιά του Αιγαίου με έκπληξη  μάθαμε δια στόματος του γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, και όχι από την ελληνική ηγεσία, ότι η Ελλάδα, στέλνει επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία εξοπλίζοντας την αυτή τη φορά με τεθωρακισμένα οχήματα αφήνοντας την χώρα μας απροκάλυπτα εκτεθειμένη..

Πιο συγκεκριμένα ο Σολτς δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να εφοδιάσει τη χώρα μας με νέου τύπου στρατιωτικά οχήματα, αφού προηγουμένως η Ελλάδα αποστείλει τεθωρακισμένα οχήματα σοβιετικού τύπου στην Ουκρανία.

Η νέα γαλλογερμανική συμφωνία που εκ παραδρομής έγινε γνωστή στην ελληνική κοινωνία από τον γερμανό καγκελάριο προκάλεσε την κατακραυγή όλων των πολιτών που ανάγκασε την κυβέρνηση να εκδώσει σχετική λιτή ανακοίνωση αργά το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαΐου η οποία ανέφερε ότι:

 «κατόπιν προηγουμένων συζητήσεων και μετά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς (Olaf Scholz) συμφωνήθηκε η παραχώρηση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1 (παραλαβής 1994), προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και η ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder.

Οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο ‘Αμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η συμφωνία να τεθεί το ταχύτερο δυνατό σε εφαρμογή»

Η απόφαση αυτή αιφνιδίασε δυσάρεστα ακόμα και τα στελέχη του Πενταγώνου. Σχετικά  με την ανακοίνωση του Γερμανού καγκελαρίου ότι η Ελλάδα θα παραχωρήσει τεθωρακισμένα οχήματα μάχης τύπου ΒΜΡ-1, προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία, ο πτέραρχος εν αποστρατεία  και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χρήστος Χριστοδούλου, ανέφερε σε συνεντευξή του  στην εκπομπή +News ότι:

 «Από την στιγμή που αφαιρώ κάτι που το χρησιμοποιώ, γίνεται επιχειρησιακό κενό». Τόνισε δε πως η διαδικασία που ακολουθείται από την κυβέρνηση είναι λάθος καθώς σε περίπτωση που τα τεθωρακισμένα που θα σταλούν δεν ήταν χρήσιμα, τότε έπρεπε να είχαν παροπλισθεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση τα άρματα αυτά παραμένουν απαραίτητα για τον Ελληνικό στρατό. 

Τέλος ο κ. Χριστοδούλου εξήγησε πως τα νέα άρματα Marder που θα έρθουν θα δυσκολέψουν την διαλειτουργικότητα με τα υπάρχοντα ελληνικά συστήματα και αυτό θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα. «Τα υλικά αυτά δεν έχει κανένα νόημα, όσα και να έχεις»

Είναι αδιανόητη, επικίνδυνη και άκρως απαράδεκτη αυτή η προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάτι που γνώριζε και ο ίδιος αφού δεν είχε το θάρρος να ξεστομίσει το  απονενοημένο διάβημα στην δική του συνέντευξη τύπου.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως πειθήνιος υποτελής, ρόλο που εκτέλεσαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτρεξε να εξυπηρετήσει και τα συμφέροντα της Γερμανίας ενός ακόμα δήθεν συμμάχου και εταίρου..

Η επιτήδεια πρόθυμη κυβέρνηση δίνει δισεκατομμύρια ευρώ  για να αποκτήσει τα  άχρηστα για τα ελληνικά δεδομένα  γερμανικά τεθωρακισμένα  της δεκαετίας 70 τύπου Marderπληρώνοντας  τα ανταλλακτικά, την αναβάθμιση και τη συντήρηση τους. Τα οποία όπως έγραψε το  Business Insider στη γερμανική του έκδοση, η κατασκευάστρια εταιρεία Rheinmetall, είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να τα πουλήσει στην Ουκρανία πριν από εβδομάδες!

Η προδοσία της ελληνικής ηγεσίας έναντι της χώρας και των Ελλήνων πολιτών αποκαλύπτεται σε όλο το μεγαλείο της. Την ώρα που η Άγκυρα αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά νότιας της Κρήτης και του Ανατολικού Αιγαίου, απαιτώντας ουσιαστικά αλλαγή συνόρων, η κυβέρνηση αποφασίζει να αφοπλίσει την Ελλάδα... προφασιζόμενη  πως βοηθάει την Ουκρανία με την αποστολή των τεθωρακισμένων μας τα οποία ίσως κάποια στιγμή αντικατασταθούν από τα γερμανικά..

Να θυμίσουμε πως παρόμοιες συμφωνίες έκανε η Γερμανία και με την Τσεχία και με την Πολωνία ωστόσο  δεν της τήρησε ποτέ. Γι αυτό και πολύ πρόσφατα η Βαρσοβία κατήγγειλε ότι οι Γερμανοί τους είχαν υποσχεθεί πως θα αντικαθιστούσαν τα άρματα μάχης που έστειλαν για βοήθεια στην Ουκρανία με δικά τους  αλλά η γερμανική κυβέρνηση δηλώνει, πλέον, πως αδυνατεί να τηρήσει την συμφωνία.

Παρόλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση δεν πτοήθηκε καθόλου  αλλά συντάχθηκε αμέσως με τις εντολές της Γερμανίας επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά πως η Ελληνική Δημοκρατία ΑΕ αποτελεί το προτεκτοράτο των «ισχυρών συμμάχων της» οι οποίοι όμως την αψηφούν σε κάθε τους κίνηση.

Δεν είναι τυχαίο  πως μια μέρα πριν την ανακοίνωση της ξεδιάντροπης  γαλλογερμανικής  συμφωνίας από τον Σολτς, η συμμαχική Γερμανία έκλεισε τα μάτια στις τουρκικές προκλήσεις ζητώντας απλά από την Ελλάδα «να τα βρει μαζί της». 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, δεν είναι η πρώτη φορά που οι ελληνική ηγεσία εγκαταλείπει την άμυνα της Ελλάδας σε άκρως κρίσιμες περιόδους για το χατίρι των συμμάχων. Την 1η  Αυγούστου 1831 ο ναύαρχος Μιαούλης ανατίναξε τον Ελληνικό στόλο… μετά από απροκάλυπτη παρέμβαση και των 3 «προστάτιδων» δυνάμεων..

Το παράδειγμα αυτό ακολούθησε και η σημερινή κυβέρνηση  επιλέγοντας εσκεμμένα μια άκρως επικίνδυνη πολιτική  για τα εθνικά μας συμφέροντα αφήνοντας την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους.

ΠΗΓΗ: ntrin.net


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ!

https://www.ntrin.net






ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ -
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ



Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ






ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ