ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Για όλα φταίει ο κακός μας ο καιρός...

Η είδηση της εκρίζωσης των οπωροφόρων δέντρων στον κάμπο της Ημαθίας, επειδή το κράτος έχει ξεχάσει τους γεωργούς και το κέρδος φέτος από την παραγωγή των ροδάκινων ήταν  μηδαμινό, με έχει αφήσει άφωνη…

Από τη μια νιώθω πραγματικό θυμό με το υπεύθυνο υπουργείο που θα έπρεπε να έχει τον πρωτογενή τομέα «στα πούπουλα», μιας και χωρίς αυτόν θα αντιμετωπίσουμε όλοι πρόβλημα επιβίωσης εφόσον σχετίζεται με την τροφή μας. Αντ αυτού, υπόσχεται αλλά δεν τηρεί τις υποσχέσεις του και κοροϊδεύει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, τάζοντας επιδόματα με τα οποία θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση αλλά και όλη την ανατίμηση λιπασμάτων, καυσίμων κλπ.

Από την άλλη, δεν μπορώ να καταλάβω την αντίδραση των αγροτών καθώς και με ποιο σθένος κόβουν τα δέντρα ενώ είναι υγιή;; Πέρασε ποτέ από το μυαλό τους η σκέψη πως όταν φυτεύουν δέντρα , φυτεύουν  δημιουργήματα, τα οποία στην πορεία οφείλουν να τα σέβονται και να τα προστατεύουν;;;

Μήπως τελικά μας λείπει η βασική παιδεία που σχετίζεται με το πως αντιμετωπίζουμε την τροφή και ό,τι μας δίνει την τροφή μας.

Μόνον λόγω αυτής της έλλειψης αληθινής παιδείας μπορούμε να εξηγήσουμε και τα ραντίσματα με θανατηφόρα φυτοφάρμακα, τα οποία για να τα ψεκάσουν στο χωράφι τους πρέπει να φοράνε ειδική στολή. Όσο δηλαδή τα δέντρα ήταν μια κερδοφόρα επιχείρηση, οι αγρότες έκαναν ό,τι τους συμβούλευε ή ό,τι τους επέβαλλε η εταιρεία που παρήγαγε τα φυτοφάρμακα (μέσω των γεωπόνων), πουλώντας μας στην ουσία «θάνατο κι αρρώστια» και τώρα που δεν αποδίδει κέρδος κόβουν με το αλυσοπρίονο τα δέντρα …

Σε άλλες περιπτώσεις οι ίδιοι αγρότες, πετάνε στις χωματερές τους καρπούς, όταν δεν είναι ευχαριστημένοι από την τιμή πώλησης, ενώ θα μπορούσαν να τα χαρίσουν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη ή να τα δώσουν για μεταποίηση σε πιο χαμηλή τιμή.

Όταν λοιπόν δεν υπάρχει σεβασμός προς την ίδια τη δημιουργία μας, όταν δεν υπάρχει λογική που να λέει πως η τροφή μας είναι η ίδια η πηγή ενέργειας μας, η ίδια η ζωή μας, και πως είμαστε ό,τι τρώμε, όταν  δεν σεβόμαστε το φυτικό και το ζωικό βασίλειο που μας την παρέχει και τους φερόμαστε κακόβουλα και βίαια, τότε εξηγείται και γιατί μας κυβερνάνε ξόανα απάνθρωπα που φυσικά και δεν νοιάζονται για κανέναν που παράγει τροφή, αγρότη ή κτηνοτρόφο.

Το πρόβλημα μας λοιπόν, δεν είναι ούτε οι κακοκαιρίες που χαλάνε τις καλλιέργειες, ούτε οι χαμηλές τιμές πώλησης, αλλά είναι ο ίδιος ο κακός μας ο καιρός που μπροστά στον ατομικισμό, το συμφέρον και το κέρδος μας, δεν μας νοιάζει αν θα καλλιεργήσουμε και θα  πουλήσουμε δηλητηριασμένα τρόφιμα ή αν θα καταστρέψουμε φυτείες ολόκληρες.

Η μόνη ελπίδα σωτηρίας είναι ίσως κάποια σπίθα ενθύμησης του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Κι αυτή ξυπνάει μόνον αν κάποιος προβληματιστεί με τις 12 Αξίες και τις 18 Αρχές και τους τρεις +δύο πολιτειακούς νόμους των ελλάνιων πρωτοκόλλων.

Αν δεν γίνουμε ξανά άνθρωποι και δεν μας διέπει η Λογική, η  Δικαιοσύνη, η Ανδρεία, η Αλήθεια και η Αρετή, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να έχουμε Ελευθερία, Ισότητα, Αρμονία, Αισθητική κι Ευδαιμονία….

Αυτό σημαίνει να  έχω αληθινές ανθρώπινες Αξίες μέσα μου  και να λειτουργώ με σεβασμό προς όλους και όλα. Όμως η σημερινή κοινωνία και η εκπαίδευση, είναι καλά σχεδιασμένες ώστε να μην μας μαθαίνουν να λειτουργούμε με βάση τις 12 Αξίες μας που βρίσκονται καταγεγραμμένες στα κύτταρά μας.

Και μόνον η Ελλήνων Συνέλευσις είναι αυτή που στηρίζει την κοινωνία της στις 12 Αξίες βοηθώντας τον πολίτη να νοήσει τι σημαίνει άνθρωπος και τι σημαίνει να ζει συλλογικά και όχι κοιτώντας το ιδίον όφελος.

ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ


ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ

 https://www.aitherikigrafi.gr/ellanio-axiako

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΠΗΓΗ: esykpddm.blogspot.com