ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Τα παιδιά όμηροι της κυβέρνησης


Ο τίτλος της είδησης που κυκλοφορεί εδώ και αρκετές μέρες είναι: 
“Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: 3.000 παιδιά σε λίστα αναμονής για χειρουργείο λόγω υποστελέχωσης αναισθησιολόγων.”
 
Εν έτει 2022  το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει καταρρεύσει και κάθε νέα είδηση που εμφανίζεται δημόσια είναι χειρότερη απ’ την προηγούμενη…
 

Ομάδα δικηγόρων δήλωσε ότι θα υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο διότι υπάρχουν ενδείξεις για το αδίκημα παράβασης καθήκοντος και για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής και μάλιστα κατά συρροή.

Βεβαίως πρόκειται για αδίκημα σοβαρότατο! Έκθεση σε κίνδυνο ζωής ή και απώλειας, πολλών χιλιάδων παιδιών! Αλλά ποιος το διαπράττει;

Η διοίκηση του νοσοκομείου; Ή μήπως οι διοικήσεις των νοσοκομείων είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν τις διαταγές του Υπουργείου Υγείας; Υπάρχει ιεραρχία, κάθε νοσοκομείο δεν κάνει ότι θέλει, όλα τα δημόσια νοσοκομεία υπάγονται υποχρεωτικά στο Υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον σταθμό Σκάι στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 μας είπε ότι δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, δεν είναι κάτι καινούργιο η αναμονή παιδιών για χειρουργεία. Το πρόβλημα είπε ξεκινάει απ’ το 2018 (Σύριζα), το 2019 η λίστα αναμονής ήταν 2.853 παιδιά, αυτό παρέλαβαν (το γνωστό-Παραλάβαμε χάος) και εκείνοι το έκαναν λίγο χειρότερο, το 2022 είναι 2.925 παιδιά δηλαδή αύξηση μόνο 70 παιδιά, σιγά το πράγμα! Μιλάει για παιδιά λες και πρόκειται απλώς για αντικείμενα σε κάποια αποθήκη που άργησε η παράδοση! Η υποστελέχωση αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία τόνισε, είναι ευρωπαϊκό φαινόμενο δεν συμβαίνει μόνο εδώ. (Ησυχάσαμε τώρα) Ο προγραμματισμός είναι να μεταφερθούν για δύο μήνες αναισθησιολόγοι από άλλα νοσοκομεία, αλλά επειδή δεν του αρέσει λέει, να ωραιοποιεί καταστάσεις να έχουμε υπόψη μας ότι θα υπάρξει δυσλειτουργία στα νοσοκομεία ενηλίκων!! (Ακριβώς έτσι δήλωσε!)



Το καταλάβαμε; Ή τα παιδιά θα φροντίσουν ή τους ενήλικες! Όλους μαζί δεν γίνεται! Μην τα θέλουμε όλα δικά μας!! Πλεονασμός! Είναι τόσο κυνικά και προκλητικά αυτά που λέγονται από επίσημα χείλη που αναρωτιέται κάποιος.... τελικά είναι άνθρωποι;;

Όλα τα κόμματα έχουν κυβερνήσει με εναλλαγές. Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε (όσο κι αν ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον) ότι Κυβέρνηση είναι Όλοι μαζί! Η ολομέλεια της Βουλής ασκεί την διακυβέρνηση! Όλοι μαζί οι 300 αποτελούν το σώμα! Είναι ΕΝΑ! Αν αλλάζουν κερκίδα κάθε 4 χρόνια και κάθονται σε άλλες θέσεις, κάποιοι μπαίνουν - κάποιοι βγαίνουν, το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο! Η Βουλή κυβερνάει, οι 300! Το βασικό Έργο που βλέπουμε να διαδραματίζεται σε συνέχειες είναι το ίδιο! Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. Τα επιμέρους επεισόδια του έργου, διαφωνίες, δήθεν τσακωμοί, φωνές, είναι για το θεαθήναι, παράσταση δίνουν, να νομίζουμε εμείς ότι κάτι γίνεται, ότι υπάρχουν φωνές αντίδρασης… Μάλιστα, αραιά και που λένε και το βαρύγδουπο «Να πάτε στην Δικαιοσύνη αν έχετε στοιχεία!!»

Στην Δικαιοσύνη;; Ποια Δικαιοσύνη; Την επιλεγμένη απ’ την Βουλή? Ενημερωθήκαμε ότι η ομάδα δικηγόρων θέλει λέει να απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο (εξηγήσαμε πριν ότι δεν γίνεται) για το θέμα των 3.000 παιδιών στο Παίδων Αγία Σοφία. Μα η προεδρία του Αρείου Πάγου επιλέγεται από την κυβέρνηση!! Δεν το γνωρίζουν αυτό οι δικηγόροι; Πλάκα μας κάνουν; Μάλιστα οι υποψήφιοι για την προεδρία πηγαίνουν επίσημα για ακρόαση στην Βουλή (όπως οι ηθοποιοί για την παράσταση) και κατόπιν γίνεται ψηφοφορία. Η Βουλή επιλέγει επίσημα την ηγεσία του Αρείου Πάγου, βλέπουμε τι ωραία τα έχουν φτιάξει;;

Ένας κανονικός φαύλος κύκλος!! Η διοίκηση του εκάστοτε νοσοκομείου θα τα ρίξει στην κυβέρνηση, η κυβέρνηση τα ρίχνει στους προηγούμενους, οι προηγούμενοι θέλουν να ξαναγίνουν οι επόμενοι, πετάνε δήθεν μέσα και την Δικαιοσύνη για εντυπωσιασμό, θα γίνουν και δυο-τρεις εξεταστικές επιτροπές θα ψάχνουν δήθεν μερικά -κάμποσα- χρόνια και ξαφνικά θα μας πουν ότι δεν βρήκαν κάτι μεμπτό….Μέσα σε όλον αυτόν το κυκεώνα τα Παιδιά μας κινδυνεύουν! …Το παιδί μου, το παιδί σου…όλα τα παιδιά…όλοι οι άνθρωποι! Και όποιος ζήσει έζησε.

Η Υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, νοσεί βαρύτατα, είναι στην εντατική και θέλει κατεπείγουσα θεραπεία! Κάθε θεραπεία όμως…πάντα απαιτεί και αλλαγή! Στον τρόπο ζωής, στον τρόπο σκέψης, τρόπο διατροφής!

Η πολιτεία θα έπρεπε να προάγει την υγεία όλων εξασφαλίζοντας ένα καθαρό περιβάλλον διαβίωσης, και όχι να λειτουργεί τιμωρητικά ή να γεμίζει εσκεμμένα ενοχές τον πολίτη. Λένε να έχουμε οικολογική συνείδηση, να χρησιμοποιούμε χάρτινα καλαμάκια, αλλά όλες οι συσκευασίες είναι πλαστικές!

Θα έπρεπε να αισθανόμαστε ασφάλεια μέσα σε ένα νοσοκομείο με τις υψηλότερες υπηρεσίες θεραπείας και προσωπικού, που και εκείνοι, άριστα αμειβόμενοι θα έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό!

Θα έπρεπε να υπάρχουν δωρεάν διαθέσιμες όλες οι μέθοδοι ιατρικής για την θεραπεία μας και όχι κάποιες να απορρίπτονται ως κομπογιαννίτικες - εναλλακτικές! Πόσο όμορφη θα ήταν η ζωή μας αν είχαμε όλοι μας δωρεάν θεραπείες όπως υδροθεραπεία, ιαματικά λουτρά, αρωματοθεραπεία, χρωματοθεραπεία, μουσικοθεραπεία…. φαντάζει κάτι μακρινό…ονειρικό…άπιαστο…!


Μήπως δεν είναι τόσο μακρινό και ονειρικό; Μήπως μπορεί να συμβεί;

Τα πάντα μπορούν να συμβούν, αν θέλει ο άνθρωπος! Ιδιαιτέρως όταν υπάρχει ο τρόπος που το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

Αρκετά με αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε σήμερα! Θέλω να ξυπνήσω, να πεταχτώ πάνω, να ξεκινήσω!

Εσύ;