ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η προκοπή των "αρίστων"

 “Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα στις ίδιες ευκαιρίες για προκοπή και πρέπει να απολαμβάνουν την ίδια πρόνοια του κοινωνικού κράτους, ασχέτως με το αν βρίσκονται στην Αθήνα ή στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Αργιθέας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για τους Δήμους Αγράφων Ευρυτανίας, Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας και Αργιθέας Καρδίτσας.


«Ίδιες ευκαιρίες για προκοπή» έχουν οι πολίτες κατά τον Πρωθυπουργό, την ώρα που η χώρα που «διοικεί» φλέγεται.

Φλέγεται από αβάσταχτη ακρίβεια παντός είδους, από οικονομική εξαθλίωση, από μισθούς στα όρια της πείνας, από την ανεργία που βρίσκεται στα ύψη, από εκατοντάδες χιλιάδες ελλείψεις στην υγεία και την παιδεία του κράτους μας. Φλέγεται από μνημόνια επί μνημονίων που έχουν υπογραφεί από όλους όσους κυβέρνησαν και ξεπουλούν την εθνική μας κυριαρχία, ακόμα και την πιο μικρή σπιθαμή περιουσίας μας. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί γιατί τα έχουμε βιώσει όλοι ως πολίτες και ως μέλη αυτής της κοινωνίας!

Και ενώ φλέγεται το ίδιο μας το σπίτι, έρχεται ο Πρωθυπουργός να μας πει χωρίς φόβο και πάθος ότι έχουμε ίσες ευκαιρίες. Ίσες ευκαιρίες στην πληρωμή και την εξόφληση χρεών μπορεί να έχουμε, ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ευκαιρία δεν υπάρχει. Ούτε πρόκειται ποτέ να υπάρξει όσο διατηρείται αυτή η κομματοκρατία και ο δογματισμός που ποδοπατούν κάθε αίσθημα ελευθερίας, δημοκρατίας και ασφάλειας σε μια χώρα. Ποδοπατούν δηλαδή όλες τις προϋποθέσεις που, εάν υπήρχαν, θα μπορούσαμε να μιλάμε για ευκαιρίες.

Άρα, χωρίς αυτές … πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε σε ποια χώρα μπορεί να ζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και πολύ περισσότερο σε ποια παρουσιάζεται ως πρωθυπουργός. Διαφορετικά, υποθέτει ότι απευθύνεται σε ανθρώπους χαμηλής νοημοσύνης και αντιληπτικότητας που επρόκειτο να «πιστέψουν» ό,τι βγει από το στόμα του, απλώς γιατί είναι ο Πρωθυπουργός … θλιβερό σενάριο …

Ας μας ονομάσει λοιπόν ο πρωθυπουργός τα προνόμια που έχουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες, μη τυχόν και δεν βλέπουμε εμείς καλά. Εκτός αν εννοεί τα επιδόματα που πετάγονται όπως τα ψίχουλα στα περιστέρια για να απαλύνουν τον πόνο της «ακρίβειας» αλλά μην ξεχαστείτε … μέχρι τις εκλογές.

Από την Θράκη ως την Γαύδο, αντικρίζουμε καθημερινά το πιο άσχημο, βρωμερό και αποκρουστικό πρόσωπο της κοινωνίας μας. Εκείνη καταρρακωμένη και σχεδόν ολικώς κατεστραμμένη, όχι απλά δεν μπορεί να προσφέρει καμία ευκαιρία στους πολίτες, αλλά καλά-καλά δεν μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό της και να σταθεί στα πόδια της.  

Με το που συνειδητοποιήσουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τις πλάτες μας και δράσουμε ως ένα σύνολο με ένα σώμα και έναν νου, η πολιτεία θα σηκωθεί και πάλι. Θα κλείσει όλες τις πληγές της, θα τιμωρήσει κάθε άδικη πράξη που έγινε εις βάρος της και τότε θα είναι έτοιμη να δώσει τα πάντα στους πολίτες της, γιατί από αυτούς είναι δημιουργημένη και χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε. Ως η συσσωρευμένη δύναμη όλων των πολιτών θα σταθεί φύλακας και θα τους δώσει ό,τι ακριβώς τους αναλογεί.

Και δεν είναι τίποτα άλλο από ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση η οποία θα δομεί τον αυριανό πολίτη να μετέχει κρίσεως και αρχής στην πολιτεία του και να εξερευνά όλες τις μοναδικές ιδιαιτερότητες που έχει εξελίσσοντας την κλίση και ταλέντο του.

Δεν είναι τίποτα άλλο από ίσες ευκαιρίες σε ένα πλήρως εξοπλισμένο και καταρτισμένο σύστημα υγείας που προσφέρει στον πολίτη ό,τι χρειάζεται, αλλά και από μια ανελισσόμενη βιομηχανία, βιοτεχνία, ναυτιλία, γεωργία και ένα άνθισμα όλων των κλάδων της χώρας μας που μπορούν να λάμψουν και πάλι παγκόσμια, όπως έκαναν στο παρελθόν.

Όλα αυτά είναι άμεσα υλοποιήσιμα! Αρκεί να το γνωρίσεις! Γιατί η γνώση είναι δύναμη. Χωρίς αυτήν … μπορείς να έχεις γνώμη;




 Αν θέλεις να μάθεις με αποδείξεις πως η Ελλάδα μπορεί να περάσει στα χέρια των Ελλήνων πάτησε εδώ!


 Οραματιζόμαστε την τέλεια λειτουργεία της Κοινωνίας μας… δες εδώ!



   Αποδείξεις πραγματικών γεγονότων που σου κρύβουν… δες εδώ!