ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η Πολυχρονεμένη μας Ευρωπαϊκή Ένωση

Πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Σόφια της Βουλγαρίας απευθύνοντας χαιρετισμό στην τελετή έναρξης εμπορικής λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου IGB προκάλεσε μεγάλη αίσθηση λέγοντας με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει να είναι πάνω από τα εθνικά συμφέροντα!




Κυριάκος Μητσοτάκης:
«Αγαπητή Ούρσουλα, αυτό που κάναμε με τον Covid πρέπει να το επαναλάβουμε με το φυσικό αέριο. Χρειαζόμαστε μια ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική. Πρέπει να αποφύγουμε τον κατακερματισμό της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας. Και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι βάζουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πάνω από τα επιμέρους εθνικά συμφέροντα. Η Ελλάδα θα είναι πάντα έτοιμη να συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια, στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλάβει έναν πολύ σημαντικό ηγετικό ρόλο»

Ξεκινώντας, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια ανήκουστη οικειότητα στο πρόσωπο της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντεν Λάιεν που της απευθύνεται με το μικρό της όνομα και μάλιστα αποκαλώντας την Αγαπητή! Ίσως έχουν στενές προσωπικές σχέσεις αλλά και ως ανώτερη του, ο πρωθυπουργός της αποδίδει τα διαπιστευτήρια της υπακοής του, δείχνοντας σε εμάς ότι είναι φιλαράκος με τους (φαινομενικά) ισχυρούς της Ε.Ε. Από την πλευρά του βέβαια, καλά κάνει και κολακεύει την Πρόεδρο, διότι όταν οι Έλληνες πολίτες καταλάβουν τι ρόλο έχει παίξει και ο κ. Μητσοτάκης στην εξαθλίωση μας, όλο και κάπου θα χρειαστεί να βρει καταφύγιο να κρυφτεί!  

Συνεχίζοντας δηλώνει ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι πάνω από τα εθνικά συμφέροντα! Αξιοσημείωτο εδώ είναι πως έχει συμμάχους όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού κανείς τους δεν αντέδρασε σε μια τόσο σοβαρή δήλωση! Τα Ευρωπαϊκά συμφέροντα πάνω από τα Εθνικά λοιπόν! Μια ξεκάθαρη δήλωση υποταγής στον "αφέντη", όταν μάλιστα γνωρίζουμε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι μονόπλευρη και πάντα από την δική μας πλευρά! 

Μόνο υποταγές υπάρχουν από την πλευρά μας όπως π.χ. οι τουρκικές προκλήσεις, το μεταναστευτικό, οικονομική πολιτική, στα πάντα είμαστε υπό τις διαταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορούμε να επιλέξουμε ούτε τι νερό θα πιούμε αν δεν το έχει εγκρίνει! Όταν η Ε.Ε. έχει υπονομεύσει τα εθνικά συμφέροντα πάρα πολλές φορές, αυτή η δήλωση μόνο έλλειπε από την φαρέτρα της για να προχωρήσει στην οριστική διάλυση της χώρας μας και να ισοπεδώσει τους ήδη εξουθενωμένους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μη μπορώντας πλέον να επιβιώσουν στην χώρα, την εγκαταλείπουν, εξυπηρετώντας και το επίσημο σχέδιο των κυβερνώντων πως το δημογραφικό στην Ελλάδα θα λυθεί με τους μετανάστες! Οι δηλώσεις αυτές του πρωθυπουργού μπορούν να θεωρηθούν γραφικές ή είναι επικίνδυνες; 

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται όλοι οι "εκλεγμένοι" πολιτικοί της χώρας μας. Στο σημείο αυτό να θυμηθούμε την Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Νίκη Τζαβέλλα μέσα στο ευρωκοινοβούλιο το 2011: H Ελλάδα αν καεί, να καεί για να υπάρξει μια συνοχή και μια Ενωμένη Ευρώπη!


Ή Αλλιώς

"Πολυχρονεμένη μας Ε.Ε.! Ο θεός να μας κόβει χρόνια και να σας χαρίζει ζωή! Αν το επιθυμεί η αυτού εξοχότητά σας χαλί θα γίνουμε να μας πατήσετε, και να πνιγούμε μπορούμε να πάμε αν αυτό είναι το θέλημά σας, και στον γκρεμό θα πέσουμε αν χρειαστεί για χάρη σας!" Αυτά τα κωμικά λόγια του Χατζηαβάτη απέχουν πολύ από επίσημες κυβερνητικές δηλώσεις της εποχής μας;; Κωμικοτραγικά όλα όσα ακούμε και βλέπουμε και ζούμε!

Και συνεχίζουμε με κάτι από το 2005: "Χάριν της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη … τα δικαιώματα του ανθρώπου θα παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων… Με αυτά τα λόγια όρκισε η τότε Πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη τον κ. Παπούλια ως πρόεδρο της δημοκρατίας. Διαπιστώνουμε ότι όλα υλοποιούνται αργά και μεθοδευμένα…


Αν όλοι οι πολιτικοί δοκιμάστηκαν και τελικά δεν μπορούν να υπερασπιστούν το αυτονόητο δηλαδή την Εθνική μας κυριαρχία και ακεραιότητα και τα συμφέροντα του Έθνους που ορκίστηκαν να υπηρετούν τότε τι πρέπει να γίνει;; 

Ο πρωθυπουργός του Έθνους των Ελλήνων ως επικεφαλής οφείλει και είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί μόνο προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και να εξασφαλίζει πρωτίστως την αξιοπρεπή διαβίωση τους! Κάθε διοικητικός παράγοντας έχει καθήκον να αξιοποιεί όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας για την ευημερία του συνόλου της κοινωνίας χωρίς διακρίσεις. Να προασπίζεται τα κληρονομικά δικαιώματά μας και να προβάλλει τον Ελληνικό πολιτισμό σε όλες τις χώρες του εξωτερικού! Η Ελλάδα και οι Έλληνες να έχουν την θέση που πραγματικά αξίζουν στην Ευρώπη και στο παγκόσμιο στερέωμα και όχι τον διασυρμό που βιώνουμε τώρα σε όλα τα επίπεδα και τομείς. 

Αν όλοι αυτοί οι πολιτικοί όλων των κομμάτων που δοκιμάστηκαν τόσα πολλά χρόνια κατάφεραν και μας έφεραν σήμερα εδώ οδηγώντας το πλοίο ευθεία στα βράχια….. Ε, τότε…..πρέπει να γίνουμε εμείς οι πολίτες πολιτικοί. Να πάρουμε Εμείς το πηδάλιο της χώρας και της ζωής μας!

Να πάρουμε την γνώση των προγόνων μας στα χέρια μας, να θυμηθούμε και μετά να διδάξουμε εμείς την Δημοκρατία στην Ευρώπη! Μια Ευρώπη….που μπερδεμένη.... σήμερα λέει Democracy

 

ΠΗΓΗ: esykpda.blogspot.com



    Όλοι μας γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, και όμως μπορούν όλα να αλλάξουν, πάτησε εδώ για να ενημερωθείς


 Η τέλεια κοινωνία είναι γεγονός, δες εδώ πως μπορεί να πραγματοποιηθεί