ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

«Ντου» σε σπίτια και με τον νόμο

Σαν να μην έφταναν τον Έλληνα πολίτη όλα αυτά που του έχουν επιβληθεί χωρίς να το έχει επιλέξει (ακρίβεια στην ενέργεια-ανατιμήσεις ειδών πρώτης ανάγκης-πληθωρισμός-φτώχεια-επιδόματα κ.α) έρχεται να προστεθεί η κατάσχεση κινητής περιουσίας.

Μιλάμε για την ταφόπλακα του Έλληνα πολίτη και κατ’επέκταση του ελληνικού νοικοκυριού. Επίσης είναι μια ταφόπλακα στο σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Σπέρνουν φόβο και ανασφάλεια στον Έλληνα πολίτη, συλλέγοντας με αυτό τον τρόπο κινητή περιουσία με πρόσχημα οφειλές προς το δημόσιο. (Α.Α.Δ.Ε) 

Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι για να κατανοήσει κάθε πολίτης, πως οι νόμοι που φτιάχνουν οι δήθεν αντιπρόσωποι του λαού, δεν είναι ποτέ υπέρ όλων υμών. 

Μια μέρα πριν από τις αποκαλύψεις για τον παιδοβιαστή και τις ενέργειες του, στην βουλή κυρώθηκε ο κώδικας είσπραξης δημοσίων εσόδων. Τώρα πόσο δημόσια είναι θα το δούμε και παρακάτω. 

Σε αυτόν τον νόμο 4978/2022 – ΦΕΚ 190/α/7-10-2022 στο άρθρο 11 συγκεκριμένα, αναφέρουν τα εξής: 

Εξουσίες ενεργούντος την κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη.

  1. Ο ενεργών την κατάσχεση έχει την εξουσία, εφόσον το απαιτεί ο σκοπός της αναγκαστικής εκτέλεσης, να εισέρχεται στην κατοικία ή και σε κάθε άλλο χώρο που βρίσκεται στην κατοχή του καθ' ου η εκτέλεση, να ανοίγει τις πόρτες και να προβαίνει σε έρευνες, καθώς και να ανοίγει κλειστά έπιπλα, σκεύη, ή δοχεία. 
  2. Ο ενεργών την κατάσχεση μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή της αρμόδιας για την τήρηση της τάξης Αρχής, η οποία υποχρεούται να την παρέχει.
  3. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τις Κυριακές και τις κατά τον νόμο εξαιρετέες ημέρες δεν μπορεί να επιβληθεί κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη, εκτός αν το μέτρο λαμβάνεται κατ' εφαρμογή του άρθρου 8, οπότε παρίσταται ως μάρτυρας, αντί του ενήλικου προσώπου, δήμαρχος ή πρόεδρος συμβουλίου δημοτικής κοινότητας ή πρόεδρος δημοτικής κοινότητας ή δημοτικός σύμβουλος ή σύμβουλος δημοτικής κοινότητας ή δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο. Σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν και κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα και έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκλειστικά προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση του προηγούμενου εδαφίου, η κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη εντός της επιχείρησης κατά τις ώρες λειτουργίας αυτής και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Στην κατάσχεση κατά τις νυχτερινές ώρες παρίσταται ως μάρτυρας δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο. 

Δηλαδή οι ελεγκτές της Α.Α.Δ.Ε που τους ορίζει ο διοικητής της, μαζί με τις αρμοδιότητες τους, παίρνουν και την αρμοδιότητα του εισαγγελέα, μπουκάροντας σε σπίτια και ψάχνοντας για οτιδήποτε αντικείμενα αξίας έχεις, οπουδήποτε. Εσύ απλά πρέπει να το κοιτάς χωρίς κανέναν αντίλογο. (sic)

Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και για μη επιβεβαιωμένες οφειλές. (!)

Δηλαδή με λίγα λόγια, θα μπαίνουν στο σπίτι μας, θα κοιτάνε ντουλάπες,συρτάρια, βάζα, και αν βρουν οτιδήποτε πολύτιμο, θα το κατάσχουν χωρίς εσύ να μπορέσεις να αρνηθείς. Ακόμα και αν είναι ένα παλιό οικογενειακό κειμήλιο αξίας, ή χρυσές λίρες της γιαγιάς. Μπας και θέλουν να συλλέξουν τον χρυσό και το ασήμι;;; λέμε τώρα!

Το μόνο σίγουρο είναι πως, έτσι όπως έχουν προγραμματίσει βάσει των γενοκτόνων μνημονίων. Θέλουν να χάσουμε δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο μιλάμε για κατάργηση της ιδιοκτησίας. (βλέπε πτωχευτικό κώδικα - ν 4738/2020 - ΦΕΚ Α 207/27.10.2020 - Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις.)

Θα αναρωτιόταν κάποιος όμως: Μα καλά, το σύνταγμα δεν προστατεύει την κατοικία μας, ακόμα και από το κράτος; 

Ναι, και όχι μόνο. Στα ανθρώπινα δικαιώματα στο άρθρο 12 και το 30 αναφέρονται τα εξής:

Άρθρο 12
Κανείς δεν επιτρέπεται να υποστεί αυθαίρετες επεμβάσεις στην ιδιωτική του ζωή, την οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία του, ούτε προσβολές της τιμής και της υπόληψής του. Καθένας έχει το δικαίωµα να προστατευτεί από τον νόμο έναντι επεμβάσεων και προσβολών αυτού του είδους.
Άρθρο 30
Καµιά διάταξη της παρούσας Διακήρυξης δεν µπορεί να ερµηνευθεί ότι παρέχει σε ένα κράτος, σε µια οµάδα ή σε ένα άτοµο οποιοδήποτε δικαίωµα να επιδίδεται σε ενέργειες ή να εκτελεί πράξεις που αποβλέπουν στην άρνηση των δικαιωµάτων και των ελευθεριών που εξαγγέλλονται σε αυτήν. 

Όπως επίσης και στο άρθρο 9 του συντάγματος μας λέει τα κάτωθι: 

  1. H κατοικία του καθενός είναι άσυλοH ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη. Kαμία έρευνα δεν γίνεται σε κατοικία, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος και πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας.
  2. Oι παραβάτες της προηγούμενης διάταξης τιμωρούνται για παραβίαση του οικιακού ασύλου και για κατάχρηση εξουσίας και υποχρεούνται σε πλήρη αποζημίωση του παθόντος, όπως νόμος ορίζει.

Παραπάνω όμως θα είδατε πως μιλάει για εξουσία ενεργούντος την κατάσχεση. Οπότε κάποιος τους δίνει αυτή την εξουσία. Αυτός να ξέρετε δεν είναι άλλος, από τον διοικητή της ανεξάρτητης αυτής αρχής (Α.Α.Δ.Ε) Γιώργο Πιτσιλή, που έχει πάρει με τον νόμο 4389/2016 πολλές περισσότερες εξουσίες. Ακόμα και νομοθετικές ή δικαστικές. 

Στην ουσία, μιλάμε για τον εισπράκτορα των Βρυξελλών (Α.Α.Δ.Ε) μια αρχή φάντασμα, μη συνταγματικά κατοχυρωμένη, χωρίς νομική προσωπικότητα, χωρίς καμία εποπτεία ή έλεγχο από το κράτος. Που δημιουργήθηκε σχεδόν ένα μήνα μετά την Εντολή – Διαταγή – Εξουσιοδότηση του κου Αρτέμη Σώρρα προς την τότε κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αφού φυσικά κατάργησαν πρώτα την Γενική Γραμματεία Δημοσιών Εσόδων ως πλέον αρμόδια υπηρεσία. 

Το αναφέρουμε αυτό αγαπητοί αναγνώστες, γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα. Γιατί αν έκαναν όλες τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, και είχαν κάνει όσα αναφέρει ο κος Αρτέμης Σώρρας σε αυτή την Εντολή –Διαταγή, για αποπληρωμή όλων των ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών, θα είχαν ξεχρεώσει όλα τα ελληνικά νοικοκυριά και τώρα θα μιλούσαμε από άλλη θέση. 

Σκοπός όμως κάθε κυβέρνησης που έρχεται με την βοήθεια της singular logic αλλά και την δική μας απάθεια, είναι να μας φτωχοποιήσει ώστε να νιώσουμε αδύναμοι και ανήμποροι, τόσο που να τους έχουμε συνεχώς ανάγκη. Δηλαδή έναν έμμεσο εξευτελισμό ως οντότητες.

Από την άλλη, το όραμα της Ελλήνων πολιτείας, είναι ένα διαφορετικό σύστημα, που στο κέντρο είναι ο άνθρωπος, ως ένα τέλειο δημιούργημα που πρέπει να λειτουργεί με αξίες και αρχές. Να έχει αξιοπρεπή διαβίωση, αφθονία, ανταποδοτικότητα.
Δεν νοείται αυτό που συμβαίνει σήμερα. Πρέπει η πολιτεία να μεριμνά να μην υπάρχουν φτωχοί, όχι να επιδοτεί την φτώχεια. 


Αυτό το όραμα είναι για όλους τους Έλληνες και όλες οι πλατφόρμες εκτέλεσης είναι έτοιμες. Πρέπει μονάχα ο Έλληνας πολίτης να πάρει την απόφαση να αλλάξουμε όσα μας φέρνουν σε κατάσταση δουλείας και να ενεργήσει ως ενεργός πολίτης, πράττοντας. 



 Αν θέλεις να μάθεις με αποδείξεις πως η Ελλάδα μπορεί να περάσει στα χέρια των Ελλήνων πάτησε εδώ!


 Οραματιζόμαστε την τέλεια λειτουργεία της Κοινωνίας μας… δες εδώ!



   Αποδείξεις πραγματικών γεγονότων που σου κρύβουν… δες εδώ!