ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Άλωση και στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

 Ιδιωτικοποίηση Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων


Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση του Συλλόγου Υπαλλήλων Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων  κατά της υφαρπαγής της περιουσίας του και την παράδοσή της στους ιδιώτες.  

Οι 300 κυβερνώντες συνεχίζοντας να ξεπουλούν την δημόσια περιουσία (πάντα για το καλό μας) ξεσκονίζουν τα πάντα, ακόμα και αυτά που δεν είναι κρατική περιουσία. Γιατί; Γιατί μπορούν! Και ποιος θα τους εμποδίσει άλλωστε;

Σε δημόσια διαβούλευση είχε τεθεί το σχέδιο νόμου με τίτλο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις». Μέσα σε αυτό το «άλλες διατάξεις» χωρούν τα πάντα!

Δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, φέρνοντας στο μυαλό μας την Ρένα Βλαχοπούλου στην ταινία η Χαρτοπαίχτρα που ξεπουλούσε τα πάντα: Αυτόν τον ανεμιστήρα τι τον θέλουμε; To ραδιόφωνο; Μόνο φασαρία κάνει! Κωμικοτραγικά…! Να γελάμε ή να κλαίμε;

Δημόσια διαβούλευση έγινε...Μα όλα τα σχόλια είναι κατά!! Τα έλαβαν υπόψιν;; Εδώ καταπατήθηκε ολόκληρο δημοψήφισμα το 2015, στην δημόσια διαβούλευση κάποιου νόμου τώρα θα κολλήσουν; Αυτά τα έχουν παιχνιδάκι.

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (εν συντομία ΜΤΠΥ):

Η λαϊκή έκφραση «κάνω ό,τι γουστάρω» γίνεται νόμος του κράτους με νομοσχέδιο του Χατζηδάκη.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου «Εργοδοσίας Ανωνύμων Εταιρειών» (διάβαζε Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων) που αναρτήθηκε στη Διαβούλευση στις 6/10/2022 καταλύει το Σύνταγμα της χώρας. Καταργείται ο θεσμός της ιδιοκτησίας με σουλτανικές και δικτατορικές αποφάσεις.

Προβλέπει τη δημιουργία θέσης Διοικητή στο ΜΤΠΥ ο οποίος στο πρόσωπό του θα συγκεντρώνει το σύνολο των εξουσιών, καθώς ταυτόχρονα θα είναι και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και εκείνος που θα αποφασίζει περί οικονομικών, διοικητικών και πειθαρχικών θεμάτων χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν παρά μόνο στον Υπουργό.

Επίσης, με το νομοσχέδιο αυτό προτείνεται η αλλαγή της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΠΥ, από επταμελές σε εννεαμελές, αποδυναμώνοντας με θράσος τη συμμετοχή σε αυτό εκλεγμένων εκπροσώπων θεσμικών οργάνων τονίζοντας μάλιστα ότι η μη συμμετοχή αυτών δεν αποτελεί πρόβλημα για την διεξαγωγή συνεδριάσεων και λήψη αποφάσεων.

Η προτεινόμενη διάταξη της διαχείρισης της κερδοφόρας κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΜΤΠΥ από Ανώνυμες Εταιρείες των οποίων το καταστατικό αναφέρει ρητά τη δυνατότητα εκποίησης, παραχώρησης και μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται, καταδεικνύει ολοφάνερα το σχέδιο της Κυβέρνησης που δεν είναι άλλο παρά το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των υπαλλήλων του ΜΤΠΥ ομόφωνα αποφάσισε:

1. Καμία ανάγκη νομοθέτησης θέσης Διοικητή στο ΜΤΠΥ, πολλώ δε μάλλον ενός προσώπου που συγκεντρώνει πάνω του ΟΛΕΣ τις εξουσίες διοικητικές, οικονομικές, πειθαρχικές, με μόνη υποχρέωση λογοδοσίας στον/στην Υπουργό που τον όρισε.

2. Καμία αλλαγή στην υφιστάμενη σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην επιχειρούμενη νέα 9μελή σύσταση του ΔΣ, τα 5 από τα 9 μέλη δεν έχουν σχέση μετόχου – μερισματούχου με το ΜΤΠΥ, τα 6 δε, ορίζονται απευθείας από την/ον Υπουργό, άρα έχουν την πλειοψηφία και στα χέρια τους περνούν οι τελικές αποφάσεις για την μοίρα της περιουσίας όλων μας.

3. Η κινητή και ακίνητη περιουσία του ΜΤΠΥ, δηλαδή η περιουσία των μετόχων – μερισματούχων, είναι ΜΗ κρατική περιουσία από την ίδρυση του ΜΤΠΥ έως και σήμερα. Αποκτήθηκε από κληροδοτήματα (διαθήκες) και από τις καταθέσεις των μετόχων (δημοσίων υπαλλήλων). Ιδιοκτήτες της ακίνητης περιουσίας του ΜΤΠΥ είναι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, χήρες, χήροι, ορφανά και ανάπηρα τέκνα. Παρέμβαση σε αυτήν συνιστά ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ των περιουσιακών τους δικαιωμάτων και καταλύει την έννοια της ιδιοκτησίας, όπως αυτή περιγράφεται στο Σύνταγμα της Ελλάδας, στον Αστικό και Ποινικό Κώδικα και στο Κληρονομικό Δίκαιο.

Απαιτούμε την άμεση ΑΠΟΣΥΡΣΗ όλων των διατάξεων που αφορούν στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Τη συνέχεια την γνωρίζουμε… ο νόμος θα κυρωθεί, οι ανακοινώσεις συλλόγων θα πάνε στο καλάθι των αχρήστων και οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες μετά τις κινητοποιήσεις θα γυρίσουν σπίτι άπραγοι… ίσως με κάποιον επίδεσμο στο κεφάλι… απόδειξη ότι κάπως αντιστάθηκαν στην λεηλασία των 300 κυβερνητικών! Και;

Φίλε αναγνώστη… που με πίκρα διαβάζεις αυτές τις γραμμές… μήπως είναι η ώρα… να αποδεχτούμε και την πικρή αλήθεια... οτί «Βρίσκουν και τα κάνουν»!! Ποιος άλλος έχει την ευθύνη εκτός από εμάς τους ίδιους;;

Συμβαίνουν αυτά που επιτρέπουμε ΕΜΕΙΣ να συμβούν! Ποιος ο λόγος να ζητάμε κατάργηση κάποιων νόμων και διατάξεων;; Γιατί, οι υπόλοιποι μας κάνουν δηλαδή;; Όχι, δεν θέλουμε, ούτε ζητάμε  καμία κατάργηση κανενός νόμου! Κατάργηση θέλουν οι 300 της Βουλής σύσσωμοι και ότι έχουν νομοθετήσει εις βάρος των Ελλήνων! Δηλαδή τα πάντα! Επιτρέπεται 300 νοματαίοι να εμπαίζουν 9 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες σε βαθμό κακουργήματος;;  Και συνεχίζουν… απλώς γιατί ακόμα τα 9 εκατομμύρια δεν έχουν καταλάβει την τεράστια δύναμή τους;;! Να τους δείξουν απλά την πόρτα εξόδου;

Τόσο τεράστια δύναμη, που όχι μόνο θα καταργήσει με την πένα τους 300 καταστροφείς αλλά επιβάλλεται να γίνει και Έλεγχος παντού! Στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος, της δημόσιας περιουσίας, στα Ασφαλιστικά Ταμεία και σε όλους τους φορείς που διαχειρίστηκαν δημόσια κεφάλαια! Ποιος δεν το θέλει αυτό;; Μόνο οι εμπλεκόμενοι - διαπλεκόμενοι.

Φίλε αναγνώστη….αν ανήκεις στα 9 εκατομμύρια Ελλήνων… τώρα είναι η ώρα να βάλουμε όλοι μαζί σε σειρά τους 300 λεηλάτες και τους παρατρεχάμενους.

Και αύριο… θα έχουμε μια σπουδαία απάντηση να δώσουμε 

στα παιδιά μας όταν ρωτήσουν:

Και εσείς τι κάνατε;;;




 Αν θέλεις να μάθεις με αποδείξεις πως η Ελλάδα μπορεί να περάσει στα χέρια των Ελλήνων πάτησε εδώ!


 Οραματιζόμαστε την τέλεια λειτουργεία της Κοινωνίας μας… δες εδώ!



   Αποδείξεις πραγματικών γεγονότων που σου κρύβουν… δες εδώ!